Uw gevel bepleisteren, een goed idee? Verschillende redenen kunnen aan de basis liggen voor de keuze om uw gevel te laten bepleisteren. Vroeger werd dit niet zo vaak gedaan en werd er veelal gewoon gekozen voor een bakstenen gevel. Dat is natuurlijk ook mooi, maar er zijn heel wat nadelen aan verbonden. Een gewone gevel is immers niet zo goed bestand tegen de weerelementen en daarnaast is ze verschrikkelijk moeilijk schoon te maken. Wanneer u het belangrijk vindt dat uw huis er steeds zo mooi en net mogelijk uit ziet is het dan ook zeer interessant om even de mogelijkheden van gevelbepleistering te bekijken. Uw gevel bepleisteren is daarnaast ook een financieel interessante manier om kleine fouten in uw gevel op te lossen. Bent u eveneens geïnteresseerd in het laten bepleisteren van de gevel van uw huis? Lees dan beslist even verder in de informatie die je hieronder vindt!
Keuze van de buitenbepleistering met isolatie
Wanneer u heeft beslist om uw gevel te laten bepleisteren dient u in eerste instantie te kiezen voor één van de twee pleisters die op de markt zijn terug te vinden. U kunt er voor kiezen om gebruik te maken van een minerale pleister of van een siliconenpleister. Iedere pleister beschikt over zijn eigen voor- en nadelen. Wij kiezen voor de siliconenpleister omdat uw gevel zo optimaal mogelijk beschermd wordt tegen invloeden van buitenaf. De weersinvloeden kunnen een grote druk uitoefenen op uw gevel waardoor deze na enige tijd sporen van slijtage zal vertonen. Door te kiezen voor een siliconenpleister beperkt u dat risico zoveel mogelijk waardoor ook deze pleister beslist interessant te noemen is.
Voorbereidende werken voor crepiwerken
Goed, u weet inmiddels welke pleister u wenst te gebruiken, maar wat nu? Wel, ondertussen is de tijd aangebroken om even na te denken of er eventueel voorbereidende werken moeten gebeuren. Gevelbepleistering kan op verschillende manieren op uw gevel worden aangebracht. Dat kan zowel rechtstreeks op de oude gevel gebeuren als op een extra laag isolatie die wordt aangebracht. Het is wel van belang dat uw gevel geen grote schade vertoont. Is dat wel het geval, dan dient deze schade in eerste instantie te worden opgelost. Denk bijvoorbeeld aan vochtophoping in de gevel, maar ook aan stukken die zijn afgebroken of los zitten, etc. Doet u dat niet en brengt u de gevelbepleistering gewoon aan, dan kan dit achteraf voor onaangename problemen zorgen. Wees u hier dus altijd van bewust wanneer u er voor kiest om uw gevel te laten bepleisteren.
Hoe bepleisterde gevel onderhouden
Nadat uw gevel werd bepleisterd wordt het steeds aangeraden om nog steeds met een aantal factoren rekening te houden. Afhankelijk van de omgeving waarin uw huis is terug te vinden kan het namelijk voorkomen dat de gevel snel vuil wordt. Vooral mos en algen zijn wat dat betreft nefast voor het uiterlijk van de gevel van uw huis. Het wordt bijgevolg steeds aangeraden om uw gevel op regelmatige basis schoon te maken. Twee keer per jaar zou in principe perfect moeten volstaan. U kunt dit doen met gewoon warm water. Verder wordt het in bosrijke gebieden ook wel aangeraden om een waterwerende behandeling toe te passen op uw gevel. Op die manier zorgt u er voor dat uw gevel beter bestand is tegen het vuil van buitenaf. Zoals u ziet vraagt een bepleisterde gevel een klein beetje onderhoud, maar u krijgt er gelukkig ook heel veel voor terug!